IFTIN
Nieuwsbrief Corona Editie

Wat heeft ons team de afgelopen maanden moeten wennen aan de Corona-situatie. Al onze agenda's zijn omgegooid. Activiteiten en bijeenkomsten werden uitgesteld. Opeens moesten we gaan thuiswerken en de doelgroep zoveel mogelijk op afstand ondersteunen en begeleiden.  Ondanks deze onzeker tijden hebben we toch zoveel mogelijk onze activiteiten weer hervat.

 

OPVOED CURSUS OPVOEDEN in een nieuw land (Programma opvoedcoach) februari en maart in Den haag en Amsterdam oost.

Afgelopen periode hebben we de laatste drie bijeenkomsten opvoeden in een nieuw land, en de cursus omgaan met pubers afgerond.

 

Door de corona maatregelen hebben de bijeenkomsten iets langer geduurd dan gepland. Ondanks dat was de opkomst goed. In totaal hebben 32 vrouwen zich aangemeld van verschillende afkomsten. Deze waren Somalische, Syrische en Egyptische vrouwen.

 

Tijdens de bijeenkomsten hebben de ouders kennis en informatie gekregen over positief opvoeden, voorkomen van opvoedproblemen, en het belang van samenwerking met jeugdinstellingen.

 

Ook is het onderwijssysteem in Nederland uitvoerig besproken. Nog enkele onderwerpen die aan bod kwamen zijn:

 

• De ontwikkeling van het puberkind en de veranderingen in deze fasen.

• Beter omgaan en communiceren met het kind.

• Onderhandelen en grenzen stellen.

 

Ouders waren erg tevreden met de kennis en de informatie die ze kregen bij de cursussen. Ook hebben ze de ervaringen die ze met elkaar deelden als erg prettig ervaren.

 

We gaan binnenkort vervolgsessies organiseren.

 

Dagje uit in Amsterdam

Na een hele periode binnen zitten door de corona maatregelen hebben we voor de moeders een leuke middag georganiseerd waar ze samen konden lunchen. Lekker uitwaaien en bijpraten met andere moeders en een beetje tijd voor zichzelf om ervaringen met corona te bespreken.

 

Online taalondersteuning voor kinderen

Het coronavirus en de maatregelen daaromheen hebben ervoor gezorgd dat er veel vragen komen van onze doelgroep. We hebben om die reden gekeken hoe we met hen het contact kunnen blijven behouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we onder andere zijn gaan samen werken met het Voorlees Express.

Inmiddels zijn er 33 kinderen die meedoen met het programma van voorlees-Express.

Dankzij onze vrijwilligers is de communicatie tussen de ouders en begeleiders van Voorlees-Express goed verlopen. De kinderen doen leuk mee. Als Stichting zijn wij blij dat de kinderen in deze moeilijke periode toch hun taal kunnen verbeteren.

 

 

Matchmakers Zorg en Welzijn in West 

IFTIN werkt samen met andere partijen uit West om de verbindingen tussen hulpvraag en hulpaanbod in West zo goed mogelijk te leggen, juist in deze tijd!

We hebben deelgenomen aan Zoomessies om met elkaar te praten over hoe we die verbindingen tussen diverse mensen voor de langere termijn kunnen verbeteren en wie en wat daarbij nodig is.  

 

« terug  |   deel dit artikel op: t f l w

Nieuws

Nieuws over onze activiteiten

Vanaf maandag 24 mei gaan we weer onze fysieke activiteiten starten op onze locatie Mansveltschool. We zien er naar uit onze vrouwen weer te verwelkomen! Voor alle activiteiten geldt dat we met kleine groepjes bij elkaar komen.  |  lees meer »

Projecten

Programma Opvoedcoach

In het kader van het programma ' Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach)' wil Stichting IFTIN de kennis en vaardigheden vergroten van vluchteling gezinnen over de opvoeding in Nederland. Aan de andere kant wil IFTIN een brugfunctie vervullen tussen de Nederlandse zorginstellingen en Vluchteling ouders.  |  lees meer »

Video

Top tien feiten over IFTIN