IFTIN
Nieuwsbrief September

Opendag Huis Van De Wijk Mansvelt

IFTIN heeft samen met de organisaties die werken in de Mansvelt een opendag georganiseerd. De bewoners van de buurt hebben informatie gekregen over de activiteiten en cursussen die gegeven worden in de Mansvelt. Het was een leuke dag waar buurtbewoners in gesprek konden met IFTIN. Natuurlijk waren er ook lekkere hapjes om te proeven.

 

Programma Opvoedcoach Amstelland

Na de startbijeenkomst in juni, zijn de ouders begonnen met de voorlichtingsbijeenkomsten opvoeden in een nieuw land en de cursus beter omgaan met je puber. De ouders die hieraan meedoen zijn statushouders en nieuwkomers. Zij zijn enthousiast over de gegeven informatie, kennis en vaardigheden over opvoeden in Nederland. Wel vinden ze het jammer dat de cursus bijna is afgelopen.

 

De bijeenkomsten wporden getolkt door de sleutelpersonen van de regio Amstelland die ook de bijeenkomsten ondersteunen.

 

Activiteiten Amsterdam

Na de vakantie zijn de naai-lessen en de thema bijeenkomsten weer van start gegaan.

Bijeenkomst Thema Hoeveel beeldschermtijd is oké?

Bij deze bijeenkomst is met de moeders besproken wat een ‘gezond' beeldschermgebruik is. Hoe een ouder regels en structuur kan opstellen om de tijdslimiet aan te geven. Ook kregen de moeders tips zoals:

  • Doe, kijk en beleef ook samen.
  • Zorg dat wat je kind kijkt of speelt geschikt is voor zijn leeftijd.
  • Heeft je kind geen aandacht meer? Doe het apparaat dan uit.

 

 

 

 

 

« terug  |   deel dit artikel op: t f l

Nieuws

Nieuwsbrief februari & maart´20

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief met interessante nieuwtjes van IFTIN.  |  lees meer »

Projecten

Programma Opvoedcoach

In het kader van het programma ' Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach)' wil Stichting IFTIN de kennis en vaardigheden vergroten van vluchteling gezinnen over de opvoeding in Nederland. Aan de andere kant wil IFTIN een brugfunctie vervullen tussen de Nederlandse zorginstellingen en Vluchteling ouders.  |  lees meer »

Video

Top tien feiten over IFTIN