IFTIN
Netwerk Diner IFTIN

Op 2 september heeft IFTIN een netwerkdiner georganiseerd op een bijzondere locatie in Amsterdam. Het doel van de bijeenkomst was, om vrouwen aan te moedigen die terug (willen) keren naar het land van herkomst, en daar een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van Somalië. Ere gasten waren Ijabo Said, ondernemer en oprichter 'netwerk vrouwen onderneming Somalië'. En Fadumo Diiriye Nuur die een stichting heeft, gericht op vrouwen en kinderen. Zij focust zich voornamelijk op onderwijs, gezondheid, en het empowerment van vrouwen. Beiden wonen en werken op het moment in Somalië.

 

Onder het genot van een diner hebben ze de eigen ervaringen en expertise als Nederlandse Somaliërs gedeeld met de vrouwen en over de mogelijkheden in Somalie. De bedoeling van het netwerkdiner is om elkaar te leren kennen in een informele sfeer, en een vrouwennetwerk op te bouwen, zowel in Nederland als in Somalië. Bovendien hebben de dames aangegeven dat er behoefte is aan opgeleide vrouwen in het snel ontwikkelende land. Deze behoefte zal alsmaar groeien in de komende jaren. Tevens is er besproken hoe vrouwen beter kunnen participeren in de politiek, onderwijs en werkgelegenheid.
« terug  |   deel dit artikel op: t f l

Nieuws

Nieuwsbrief februari & maart´20

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief met interessante nieuwtjes van IFTIN.  |  lees meer »

Projecten

Programma Opvoedcoach

In het kader van het programma ' Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach)' wil Stichting IFTIN de kennis en vaardigheden vergroten van vluchteling gezinnen over de opvoeding in Nederland. Aan de andere kant wil IFTIN een brugfunctie vervullen tussen de Nederlandse zorginstellingen en Vluchteling ouders.  |  lees meer »

Video

Top tien feiten over IFTIN