IFTIN
Programma Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach) stichting IFTIN

Wat gaat IFTIN doen?

Stichting IFTIN gaat vluchtelingen ouders vroegtijdig, als zij nieuw zijn in de stad (Amsterdam, Amstelland, Hoorn en Den Haag) ondersteunen en begeleiden bij hun opvoedvragen. Dit doet IFTIN door vrijwilligers van de eigen achterban te begeleiden en te activeren. Deze vrijwilligers worden van tevoren getraind tot sleutelfiguren. Vervolgens zullen de sleutelpersonen voorlichtingen/bijeenkomsten over opvoeding organiseren en huisbezoeken verrichten. Tenslotte koppelen deze sleutelfiguren de ouders aan de activiteiten van de eigen buurt.

Doelstellingen van het programma zijn:

* Het vergroten van kennis en vaardigheden van vluchteling ouders in het opvoeden in Nederland en het opvoeden tussen twee culturen.
* Het vergroten van zelfredzaamheid en het netwerk van de ouders zodat ze uit de isolement komen en goed kunnen mee doen in de Nederlandse samenleving.

 

Start programma: September 2018

 

Wil je meedoen als vrijwilliger of stichting? Mail ons!

 

Meer info:https://www.oranjefonds.nl/vrijwilligezorg

« terug  |   deel dit artikel op: t f l

Nieuws

Nieuwsbrief februari & maart´20

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief met interessante nieuwtjes van IFTIN.  |  lees meer »

Projecten

Programma Opvoedcoach

In het kader van het programma ' Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach)' wil Stichting IFTIN de kennis en vaardigheden vergroten van vluchteling gezinnen over de opvoeding in Nederland. Aan de andere kant wil IFTIN een brugfunctie vervullen tussen de Nederlandse zorginstellingen en Vluchteling ouders.  |  lees meer »

Video

Top tien feiten over IFTIN