IFTIN
Viering Internationale Vrouwendag in Amsterdam

vrouwendag 2018

 

Afgelopen zaterdag 31 maart vond de laatste viering van de Internationale vrouwendag plaats in Amsterdam. Deze is georganiseerd door Stichting Somalische vrouwen Amsterdam (IFTIN). Het thema van dit jaar was: ‘kracht van de Somalische vrouw'. Het was een gezellige en inspirerende dag. Op deze dag hebben een paar Somalische rol modellen stimulerende speeches gehouden. Ook werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de gemeenschap.

Het is een feit dat er steeds meer Somalische vrouwen economisch zelfstandiger zijn geworden de laatste jaren. De opmerkelijke inhaalrace hebben jonge vrouwen te danken aan hun betere studieresultaten en dus betere kansen op de arbeidsmarkt. Hierdoor is het noodzakelijker geworden dat werk en zorgtaken beter moeten worden verdeeld tussen de Somalische mannen en vrouwen.

De aanwezige vrouwen hebben kenbaar gemaakt dat er meer vrouwen betere kansen moeten krijgen om verder te komen. Als oplossingen hiervoor zijn aangedragen, meer informatie te verstrekken hoe dit te kunnen bewerkstelligen, meer vrouwen workshops of een cursus te laten volgen om nieuwe skills te kunnen leren. Naar voren brengen waar de krachten van de Somalische vrouwen liggen, en hoe deze te versterken. Hierbij wordt er gekeken naar zowel het versterken van de mentale- als fysieke kwaliteiten. Meer voor de eigen rechten op komen. Op zoek gaan naar de eigen talenten, krachten en ambities.
Kortom stichting IFTIN heeft genoeg stof gekregen om met haar achterban de krachten opnieuw te bundelen, vrouwen te informeren, te bemoedigen, te coachen, te stimuleren en te inspireren.

« terug  |   deel dit artikel op: t f l

Nieuws

Nieuwsbrief februari & maart´20

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief met interessante nieuwtjes van IFTIN.  |  lees meer »

Projecten

Programma Opvoedcoach

In het kader van het programma ' Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach)' wil Stichting IFTIN de kennis en vaardigheden vergroten van vluchteling gezinnen over de opvoeding in Nederland. Aan de andere kant wil IFTIN een brugfunctie vervullen tussen de Nederlandse zorginstellingen en Vluchteling ouders.  |  lees meer »

Video

Top tien feiten over IFTIN