IFTIN
Project Eradicatie meisjesbesnijdenis

Vrouwelijke genitale verminking (VGV) is een praktijk die al generaties lang voortduurt binnen Afrikaanse gemeenschappen en die ernstige verminking en lichamelijke en geestelijke gevolgen heeft.

Het is daarom ook van belang dat er continu voorlichting over wordt gegevens. Wij willen daarom een aantal sleutelfiguren binnen de Somalische gemeenschap een training geven zodat zij in staat zijn verschillende groepen en personen over deze schadelijke praktijken en haar gevolgen te informeren en huisbezoek te gaan verrichten.


Doel van het  project:  

- Bewustwording van de gevaren van meisjesbesnijdenis voor de gezondheid van de meisjes

- Stimuleren van gezondheid bevorderend gedrag van de ouders in relatie tot hun dochters; door middel van voorlichting gedragsverandering bewerkstelligen.


Dit project werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam (DMO).

Gemeente Amsterdam

« terug  |   deel dit artikel op: t f l w

Nieuws

Nieuws over onze activiteiten

Vanaf maandag 24 mei gaan we weer onze fysieke activiteiten starten op onze locatie Mansveltschool. We zien er naar uit onze vrouwen weer te verwelkomen! Voor alle activiteiten geldt dat we met kleine groepjes bij elkaar komen.  |  lees meer »

Projecten

Programma Opvoedcoach

In het kader van het programma ' Collectieve Zelfredzaamheid Vluchteling (opvoedcoach)' wil Stichting IFTIN de kennis en vaardigheden vergroten van vluchteling gezinnen over de opvoeding in Nederland. Aan de andere kant wil IFTIN een brugfunctie vervullen tussen de Nederlandse zorginstellingen en Vluchteling ouders.  |  lees meer »

Video

Top tien feiten over IFTIN